Badkamer

Altijd een schone badkamer met deze tips

Is de staat van jouw badkamer doorgaans niet te vergelijken met de badkamer van een hotel? Een schone badkamer is niet alleen fijn voor de sfeer van de badkamer en jouw gemoedstoestand, ook is een schone en hygiënische badkamer belangrijk voor jouw gezondheid. Kan jouw badkamer ook wel een grondige schoonmaakroutine gebruiken? In dit artikel lees je er alles over. Lees gauw verder voor tips om altijd een schone badkamer te hebben.

Altijd een schone badkamer met deze tips
© Pixabay.com

Een routine
Maak jij jouw badkamer alleen schoon, wanneer je merkt dat het stinkt in de badkamer of wanneer je echt vuil op de tegels ziet? Dit is een praktische aanpak, maar niet optimaal. Het is een stuk beter om te kiezen voor een routine qua schoonmaakwerk. Zo voorkom je dat je eens per maand hard moet schrobben en blijft jouw badkamer altijd netjes. Kies bijvoorbeeld voor een wekelijks moment om de badkamer schoon te maken. Dit kan een standaard schoonmaak zijn, waarbij je alles goed afneemt en opruimt. Wanneer je het goed bijhoudt, hoef je nooit hard te zwoegen om de badkamer schoon te houden.

Douchen en schoonmaken
Is schoonmaken niet een van jouw favoriete bezigheden, maar wil je toch een schone badkamer? Combineer dan het vervelende met het aangename. Maak de badkamer schoon wanneer je zelf klaar bent met douchen. Zo ben je zelf fris en zorg je ervoor dat de badkamer bij het volgende gebruik ook weer fris is. Wees natuurlijk wel voorzichtig met sterke schoonmaakmiddelen.

Badkamer droog achterlaten
Vocht is de veroorzaker van schimmel, nare luchtjes en kalkaanslag. Wil je dit voorkomen? Zorg er dan voor dat je jouw badkamer altijd droog achterlaat. Neem de douchewanden af met een zeem na gebruik en maak de badkuip droog met een handdoek. Zo ziet jouw badkamer er ook gelijk een stuk schoner uit.

Altijd een schone badkamer met deze tip
© Pixabay.com

Opbergruimte
Een nette badkamer is een opgeruimde badkamer. Wanneer je veel shampoo flessen hebt uitgestald of tijdens een aanbieding extra veel douchegel hebt gekocht, kan dit voor een rommel zorgen in de badkamer. Kies daarom voor genoeg opbergruimte in de badkamer. Kies het liefst voor opbergruimte dat dicht kan. Zo blijft er het rustig uitzien aan het oog. Wanneer je dan al jouw badkamer spullen netjes opbergt, geniet je altijd van een nette uitstraling in de badkamer.

Laat het schoonmaakmiddel het werk doen
Ben je niet van het boenen en heb je weinig tijd om de badkamer schoon te houden? Maak dan gebruik van schoonmaakmiddelen en laat deze het werk voor je doen. Spray ‘s ochtends schoonmaakmiddel op de tegels en doe azijn op de vloer. Aan het einde van de dag hoef je alles er alleen af te spoelen en is jouw badkamer weer helemaal fris.

Een schone badkamer is een fijne badkamer om tot rust te komen en te genieten van een fijne douch of bad. Wanneer je jouw badkamer goed onderhoud met bovenstaande tips, is de badkamer altijd fris en schoon. Jouw eigen badkamer is dan haast niet meer te onderscheiden van een badkamer uit een luxe hotel. Zorg voor een goede routine en berg al jouw spullen netjes op voor een optimaal resultaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *