Badkamer

Zo kies je de beste badhanddoeken

Handdoeken uitkiezen die zacht aanvoelen, is een goed begin, maar als je deze tips volgt, weet je zeker dat je alleen de best werkende badhanddoeken kiest, waar je ook winkelt. Net als bij het kiezen van andere huishoudelijke benodigdheden, kan het kiezen van badhanddoeken een langdurig proces zijn als je de tijd neemt om het goed te doen. Natuurlijk kan iedereen een paar goedkope opties kopen bij de dichtstbijzijnde winkel voor huishoudelijke artikelen, maar iedereen die alleen de beste badhanddoeken zoekt voor ultieme duurzaamheid, luchtigheid en droogvermogen, zal wat tijd en moeite in het zoeken moeten steken. Geloof het of niet, maar de grootste, zachtste handdoek is niet altijd de beste, vooral als hij na een paar keer gebruiken niet meer standhoudt. En daarbij komt nog dat de handdoeken ook nog een decoratief element zijn in je badkamer.

Zo kies je de beste badhanddoeken
© Pixabay.com

Gewicht

Zwaardere, dikkere handdoeken hebben de neiging om de zachtheid en het absorptievermogen te bieden dat iedereen zou willen van een badhanddoek, maar beoordelen of een handdoek zwaar of dik genoeg is, kan lastig zijn, vooral als je online winkelt. Dit is waar gram per vierkante meter of GSM helpt. De GSM van een handdoek verwijst naar het gewicht, en, doorgaans, hoe hoger de GSM van een handdoek, hoe beter hij is. Een GSM van 500 of meer zou voldoende moeten zijn, hoewel iedereen die een zachtere of meer absorberende handdoek wil of je kan gaan voor nóg beter. Sommige winkeliers delen de GSM jammer genoeg niet, vooral niet bij goedkopere handdoekopties. Dit is niet per se een probleem, maar dan voel je best de handdoek om er zeker van te zijn dat hij goed is.

Katoen

De beste badhanddoeken zijn gemaakt van 100 procent katoen. Katoen met lange vezels betekent dat de badhanddoek zachter, duurzamer en beter absorberend zal zijn. Controleer de materialen die online of op het waslabel van de handdoek moeten worden vermeld, samen met de wassymbolen. Handdoeken was je best op 60 of 90 graden. Op 60 graden worden de handdoeken proper, maar eens wassen op 90 graden zorgt dat ook de wasmachineleidingen schoon blijven.

Zo kies je de beste badhanddoeke
© Pixabay.com

Weefpatroon

Kies je weefpatroon, dat van invloed is op hoe absorberend de handdoek is en hoe snel hij droogt. Als je een heel zacht materiaal wilt, probeer dan badstof. Deze stof is een weefsel van kleine lusjes draad. Ze maken badstofhanddoeken zo absorberend, omdat ze meer oppervlakte creëren om water op te zuigen. Een zachte handdoek als deze droogt echter langzamer dan dunnere opties. Voor het meeste absorptievermogen, koop je die voor 100 procent uit katoen bestaat, of kies voor een mix met ten minste 50 procent katoen.
Als je iets licht en sneldrogend wilt, probeer dan een Turkse handdoek. Dit extreem dunne badlaken (ook wel fouta genoemd) is strak geweven, wat betekent dat de stof iets minder absorberend kan zijn dan andere stijlen. Maar het is zeker duurzaam, en het droogt snel. Deze handdoeken zijn perfect voor op vakantie: ze nemen weinig ruimte in, kunnen ook dienst doen als dekens op kille vliegreizen en drogen snel wanneer ze na een stranddag in een hete auto worden uitgespreid.

One reactie op “1”

  1. Olivier says:

    Raar hé, dat je die eerst een paar keer moet wassen, vooraleer ze echt goed opnemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *