Accessoires

Kleed je zitbank aan

Een zitbank is onmisbaar in je woonkamer, maar een bank zonder kussens en een plaid kan een beetje naakt aanvoelen. Zoals een salade zonder dressing. Bijna niemand zou het erover eens zijn dat sla beter af zou zijn zonder die vinaigrette, dus hierbij drie manieren om je bank op te leuken, of je nu een neutrale, nette of nonchalante bohostijl hebt.

Kleed je zitbank aan
© Pixabay.com

De nette zitbank

Laten we starten met de ‘nette’ look. Nu betekent ‘net’ hier niet super eenvoudig. Het betekent gewoon dat het werd benaderd met nette gelaagdheid en een samenhangend palet in gedachten. In deze stijl kan je kiezen voor neutrale texturen en een mix van kussens die contrasteren met de kleur van jouw zitbank.
Voorzie bijvoorbeeld aan de ene kant een eenvoudige groepering van een groot vierkant kussen en een rechthoekig, en aan de andere kant kussens in een drietal verschillende maten en patronen. Een mooi neutraal kussen aan elke kant zorgt ervoor dat de dingen er niet te overweldigend uitzien. Als je bank kleiner is, of als vijf kussens op één bank visueel te veel voor je is, kan je één combo van kussens weglaten en de zaken een beetje asymmetrischer houden. Je plaid kan je dan in de lengte in drieën vouwen en deze netjes over de rand van het kussen aan de zijkant met de twee (in plaats van de drie) kussens draperen.

De meer is meer zitbank

Eclectische looks, hoewel ze los en vrij aanvoelen, kunnen eigenlijk een beetje moeilijker zijn om te stijlen, omdat je iets wilt dat luchtig aanvoelt zonder te wild te worden. Kies eerst een plaid die dient als achtergrond voor je kussenfeest.
Iets met franjes en veel textuur of patroon is perfect voor een bohostijl, of eigenlijk alles dat gezellig en interessant lijkt. Leg de plaid nonchalant neer zodat het los en uitnodigend is.
Dan gaat het erom die kussens er bovenop te leggen. Kies een groep van drie in verschillende texturen bovenop de plaid en balanceer (zonder te kopiëren) de andere kant met twee kussens van verschillende afmetingen.
Vergeet niet om de vormen van uw kussens te variëren voor die losse, casual look. Combineer een vierkant met een rechthoekig kussen of twee om het oog in beweging te houden, en gebruik natuurlijk een mix van kleuren, patronen en texturen.

Kleed je zitbank aa
© Pixabay.com

De neutrale zitbank

En als laatste kan je gaan voor een neutrale bank. Neutraal hoeft niet saai te zijn. De sleutel is ervoor te zorgen dat, hoewel je niet naar kleuren neigt voor variatie, je kussens variëren, of het is in grootte, de stof of het subtiele patroon. Als je helemaal beige of helemaal grijs doet, kies dan niet voor alles in dezelfde tint. Gebruik bijvoorbeeld voor een beige look gebroken wit en taupe samen. Niet alles helemaal gebroken wit of helemaal taupe. Combineer een grof breisel met een delicaat linnen om het interessant te houden.
Wat betreft de plaid, want die kunnen we nu niet weglaten, vouw hem op en drapeer hem losjes over de bank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *