Woonkamer

Op elk potje het juiste dekseltje? Onder elk kontje het juiste type zitbank!

Een zitbank aanschaffen is een belangrijke investering in je interieur. In de woonkamer is het een meubelstuk waar we lezen, familie en vrienden ontvangen, tv kijken en zelfs slapen, dus het is logisch dat we de tijd nemen om te investeren in een meubel dat jaren meegaat. Dit zijn 4 dingen waar je rekening mee moet houden voordat je een nieuwe bank koopt.

Op elk potje het juiste dekseltje Onder elk kontje het juiste type zitbank
© Pixabay.com

Probeer uit

De meeste banken hebben een zitdiepte van minimaal 60 cm, waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt als je langere ledematen hebt. Maar deze afmetingen verschillen vaak, dus test zeker meerdere soorten uit zodat je over een goede rugsteun kan beschikken. Als het op zithoogte aankomt, zijn de meeste ontwerpen tussen de 45 cm en 50 cm hoog. Er is geen goede of verkeerde hoogte, dus probeer voordat je koopt of de bank past voor je hele gezin. Als je bijvoorbeeld met twee bent en je houdt er allebei van om met je benen opgetrokken te zitten, controleer dan of de bank diep genoeg is voor je beiden. Of overweeg een chaise longue, als je de ruimte ervoor hebt. Als je liever op je bank gaat liggen, zorg er dan voor dat deze lang genoeg is om je uit te strekken. Langere mensen willen misschien ook een bank met een hogere rugleuning voor extra steun.

Ga voor een goed frame

Geef zoveel uit als je je kan veroorloven aan een kwaliteitsframe – je zal er jarenlang van kunnen genieten. Een frame uit massief hardhout is een slimme keuze, maar pas op voor een spaanplaat of metalen constructie. Houd ook rekening met de garantie voordat je beslist – kies voor fabrikanten die minimaal 15 jaar garantie bieden.

Op elk potje het juiste dekseltje Onder elk kontje het juiste type zitbank
© Pixabay.com

Kussens

Onthoud dat wat er in een bank zit ook heel belangrijk is. Als het gaat om de rugleuning en de zitting van de bank, geven met veren gevulde kussens zeker veel comfort, maar de zitbank moet dan vaak opnieuw worden gevuld, terwijl vezel- of schuimvullingen na verloop van tijd afvlakken en hun vorm verliezen. De perfecte oplossing? Ga voor een ​​combinatie van veren en schuim, omdat veren de donzigheid geven en het schuim zorgt voor een stevige structuur. Ga best voor rugkussens opgevuld met veertjes en zitkussens vol vezels of schuim.

Stof

Het maakt niet uit of je gaat voor een felle kleur, een leuk patroontje of iets neutraal, je keuze aan bekledingsstof heeft een enorme impact op je woonkamer, dus zorg dat de sofa mooi bij je interieur aansluit. Pas op voor fel zonlicht in combinatie met natuurlijke stoffen, want je loopt kans op vervaging. Kies dus een synthetisch materiaal wanneer je zitbank aan een raam komt te staan. Kies voor een stof die gemakkelijk proper te maken is als je een groot gezin hebt en al zeker als er ook nog viervoeters onder je dak wonen. In dit geval zijn losse hoezen de moeite waard om te onderzoeken, omdat je ze eraf kunt halen om te wassen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *