Bureau

Ergonomisch werken in je thuiskantoor

Ergonomisch werken is heel belangrijk om veel klachten zoals rugpijn, gespannen nekspieren en hoofdpijn te voorkomen. Veel ziekteverzuim is een gevolg van klachten veroorzaakt door niet goed ergonomisch werken. Een goede werkhouding en voldoende rustmomenten bevorderen je productiviteit zowel als je gezondheid. Vaak wordt ergonomisch werken veel besproken wanneer je een kantoorbaan hebt. Door het langdurig zitten kunnen lage rugklachten ontstaan. Maar ook bij andere banen waarin je langdurig in een verkeerde houding aan het werk bent, is ergonomisch werken heel belangrijk. Wanneer je thuis aan het werk bent, kun je je kantoor thuis volledig ergonomisch inrichten hoe je het wilt.

Ergonomisch werken in je thuiskantoor
© Pixabay.com

Laptophouder gebruiken
Een laptophouder is ideaal om te gebruiken om je werkhouding te verbeteren. Met een laptophouder kun je eenvoudig je beeldscherm op de goede hoogte afstellen. Het is belangrijk dat je niet de hele tijd naar beneden hoeft te kijken om je beeldscherm te zien. Je beeldscherm moet loodrecht voor je gezicht staan. Dit kan het krijgen van nekklachten voorkomen.

Ergonomisch toetsenbord en muis
Met een ergonomisch toetsenbord en muis verbeter je je houding en voorkom je vaak RSI klachten. Een ergonomisch toetsenbord en muis is zo ontworpen om een goede werkhouding zoveel mogelijk te bevorderen. Bij een goed toetsenbord moet je ontspannen met je schouders naar achter kunnen werken. Hierbij moeten je ellebogen in een hoek van 90 graden staan. Daarnaast moet het toetsenbord recht voor je staan tijdens het typen. Ook bij het gebruik van een ergonomische muis is het belangrijk dat je de muis goed neerzet tijdens het werken. Plaats de muis zo dicht mogelijk bij je lichaam om belasting van de spieren in je arm te minimaliseren. Probeer daarnaast om de muis niet gespannen, maar zo los mogelijk vast te houden.

Ergonomische bureaustoel
Een ergonomische bureaustoel draagt optimaal bij aan in een juiste houding werken. Een ergonomische bureaustoel biedt door het design een optimale steun aan je lichaam. Vaak zijn deze bureaustoelen heel goed verstelbaar, waardoor je meerdere uren aaneengesloten zou moeten kunnen zitten. Het is bij het afstellen belangrijk dat je benen minimaal in een hoek van 90 graden zijn.

Ergonomisch werken in je thuiskantoo
© Pixabay.com

Een goed bureau
Ook een goed bureau draagt bij aan ergonomisch werken. Je kunt hierbij ook kiezen voor een sta-zit bureau, zo zit je op een dag veel minder. Een bureau moet natuurlijk goed ingesteld staan om de juiste werkhouding te bevorderen. De hoogte van je bureau moet zo ingesteld staan dat je kunt werken aan je bureau met afhangende schouders wanneer je ellebogen op het bureau rusten. Daarnaast is het goed om de voorwerpen die je veel gebruikt binnen handbereik te zetten.

Neem voldoende rustmomenten
Naast het zo ergonomisch mogelijk inrichten van je thuiswerkplek is het belangrijk om voldoende rustmomenten te nemen tijdens het werken. Veel mensen vergeten vaak pauze te nemen achter de computer. Wanneer je moeite hebt met op tijd pauze nemen, kun je er ook voor kiezen om je werk goed af te wisselen wanneer dit een verandering in werkhouding betekent. Hierdoor hoef je niet urenlang in dezelfde houding te zitten.

One reactie op “1”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *