Tuin

5 praktische tips: hoe kies je de juiste tuinstoelen?

Ben jij naarstig op zoek naar nieuwe tuinmeubelen, maar weet je niet goed waar je moet opletten en waaraan te beginnen? Dan moet je hier verder lezen en krijg je 5 praktische tips die je hierbij kunnen helpen. Het aanschaffen van tuinmeubelen lijkt immers niet zo eenvoudig als je op het eerste gezicht zou denken.

5 praktische tips hoe kies je de juiste tuinstoelen
© Pixabay.com

Tip 1: Waar ga je de tuinmeubelen gebruiken?

Voor dat je overgaat naar de aanschaf van tuinmeubelen, zal je je de vraag moeten stellen waar je de stoelen en tafel wil gebruiken in de tuin. Plaats je ze in een veranda, onder een afdak of gewoon open in je tuin. Dit kan al meteen een groot verschil maken als je tuinmeubelen gaat uitkiezen. Een stoel in de tuin die weer en wind moet trotseren, heeft uiteraard andere kenmerken dan een stoel die in de veranda wordt gestald. Hou rekening dat tuinstoelen die worden blootgesteld aan alle weersomstandigheden, meestal van zwaarder materiaal zijn zodat windstoten er niet mee aan de haal gaan.

Tip 2: Schat de voorziene ruimte goed in

Het is superbelangrijk dat je weet waar de tuinmeubelen voor worden gebruikt. Heel veel hangt af van de grootte van je tuin, de afmetingen van het voorzien tuinterras en dergelijke. Een praktische tip: je hebt plus minus 75 centimeter ruimte nodig om elke stoel naar achter te schuiven. Daarnaast speelt de breedte van de tafel een grote rol. Deze schat van informatie op voorhand is belangrijk voor dat je tuinmeubelen gaat kopen. Het voorkomt dat je achteraf niet bij je thuis voor onaangename verassingen komt te staan.

Tip 3: Het kiezen van het juiste materiaal

In de niche van tuinmeubelen heb je heel veel keuze. Teakhout, wicker, aluminium, inox en dergelijke meer. Het klinkt misschien vreemd, maar zelfs de geografische plaats van je huis bepaalt soms de keuze van tuinmeubelen. Zo zal je met inox tuinmeubelen moeten opletten, wanneer je in de buurt van een spoorweg woont of in de omgeving van zware vervuilende industrie. Neem dan geen meubelen die bestaan uit inox omdat ze last kunnen hebben van zogenaamde ‘vliegroest’. Ook aan zee is inox niet de beste keuze. Dan zorgen teakhouten tuinmeubelen voor een betere oplossing.

5 praktische tips hoe kies je de juiste tuinstoele
© Pixabay.com

Tip 4: Weet waarvoor je een tuinmeubel nodig hebt

Tuinmeubelen aanschaffen doe je niet over een nacht ijs. Misschien heb je er niet meteen bij stilgestaan, maar zitten er kinderen mee aan tafel of niet. Vaste stoelen zijn heel geschikt voor kleine kinderen en staan vrij stevig. Bij verstelbare stoelen komen kinderen vaak tot de verleiding om er mee te ‘spelen’ met de verschillende stand positioneringen. Probeer altijd even alles op een rijtje te zetten welke keuze bij jou persoonlijk de voorkeur wegdraagt.

Tip 5: Kwaliteit en duurzaamheid gaan hand in hand

Het kopen van tuinmeubelen doe je niet in één oogopslag. De investering doe je voor een langere periode. Om die reden is het belangrijk dat je kwaliteit altijd boven kwantiteit voorop plaatst. Ook hier geldt goedkoop is duurkoop. Kwaliteit en duurzaamheid gaan immers vaak hand in hand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *