Keuken

Op een AGA moet je leren koken

AGA-voedsel smaakt simpelweg beter omdat een AGA beter kookt, met behulp van stralingswarmte die vriendelijk is voor het voedsel om het voedsel te verzegelen en vocht, goedheid en smaak vast te houden.

Op een AGA moet je leren koken
© Commons.wikimedia.org

De warmte straalt uit en wordt overgebracht naar de gietijzeren ovens, waarbij ze gelijkmatig van alle oppervlakken tegelijk vrijkomen, waardoor een zachter kookproces wordt gegarandeerd dan de felle directe warmte van een conventioneel fornuis. Deze kookmethode met stralingswarmte zorgt ervoor dat meer vocht, smaak, textuur en goedheid van het voedsel behouden blijft. Bovendien staat het ook heel erg mooi in uw keuken.

Uw nieuwe AGA-fornuis lijkt misschien ontmoedigend, maar het is eigenlijk het gemakkelijkste fornuis ter wereld om te gebruiken. Bekijk deze hints en tips om aan de slag te gaan met uw AGA-fornuis.

Kip

Gebraden kip is een heerlijke en supergemakkelijke maaltijd om te bereiden met uw AGA. Plaats uw kip eenvoudig op een braadslede, breng op smaak met knoflook, citroen, rozemarijn of uw eigen smaakmaker, en plaats in de braadoven voor ongeveer 45 minuten voor 900 g. Je kiest ervoor om te investeren in een vleesthermometer om ervoor te zorgen dat de kip gaar is voordat je hem serveert, aangezien je gewend raakt aan AGA-koken.

Kippenborsten kunnen gemakkelijk worden gekookt met een pan op de AGA-kookplaat of op de inductiekookplaat, als je een AGA-fornuis met deze optie heeft.

Op een AGA moet je leren koke
© Pixabay.com

Eieren

Vetvrije gebakken eieren zijn een soort AGA-specialiteit en zijn supergemakkelijk te maken, heerlijk en je hoeft ze niet af te wassen! Plaats Bake-o-Glide gewoon op uw sudderplaat, breek uw eieren en laat het deksel zakken tot ze gaar zijn.

Roerei is ook een gemakkelijke ontbijtoptie. Klop je eieren los in een kan met een beetje melk en breng op smaak, smelt boter in een pan boven de sudderplaat en voeg je eieren toe. Blijf roeren in de pan tot het gaar is.

Ontbijt

De AGA maakt een volledig Engels ontbijt moeiteloos. Het enige wat je nodig hebt, is een vertrouwde braadslee. Leg een stuk Bake-o-Glide in een grote braadpan en leg de gehalveerde tomaten, champignons en bloedworst in de bodem. Leg de worstjes in het grillrooster en leg ze over de bakvorm. Gril de worstjes boven in de braadoven gedurende 12 – 15 minuten, keer om en voeg het spek toe. Keer terug naar de bovenkant van de braadoven voor nog eens 10 minuten. Kook eieren zoals hierboven of in een kleine braadslede bekleed met Bake-o-Glide op de bodem van de braadoven.

Laat scones vallen

Ook bekend als Scotch-pannenkoeken, kunnen drop-scones direct op de AGA-sudderplaat worden gekookt, een truc die indruk maakt op veel niet-AGA-eigenaren. Meng eenvoudig 115 g zelfrijzend bakmeel en 25 g basterdsuiker en klop 1 ei en 150 ml melk erdoor. Als het mengsel glad is, smeer je de sudderplaat licht in met olie en laat je eetlepels van het beslag direct op de kookplaat vallen. Kook de ene kant en draai om om de andere te koken – deze zijn binnen enkele minuten gaar.

Geroosterd brood

Een van de gemakkelijkste dingen om op de AGA te koken, toast is een snel en gemakkelijk ontbijt of tussendoortje. Gebruik een AGA-broodrooster, plaats het brood een paar minuten op de kookplaat, draai het om en bak het dan aan de andere kant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *