Woonkamer

Tijdloze kleurencombinaties voor je woonkamer

Het is geen gemakkelijke taak om te beslissen welke kleur je je woonkamer wilt schilderen. Bij het vinden van de beste kleur voor je woonkamer, moet je niet vergeten dat dit een ruimte is waar je gasten kunt ontvangen, waar je na het werk weer thuiskomt, achterover leunt en ontspant, en ook van andere activiteiten kunt genieten. Dus je wilt natuurlijk een kleurenschema kiezen dat in het oog springt en tegelijkertijd rustgevend is. Hierbij een paar tips en trucs om het perfecte kleurenpalet voor je woonkamer te kiezen!

Tijdloze kleurencombinaties voor je woonkamer
© Pixabay.com

Gebruik de kleurentheorie

Je hoeft geen kunststudent te zijn om je kleurentheorie te kennen, maar een klein beetje onderzoek helpt wel! Kleurentheorie is het perfecte hulpmiddel om je te helpen bij het vinden van een kleurenschema voor je woonkamer, vooral als je al je hart op één of twee kleuren hebt gezet en je niet zeker weet wat daar een mooie aanvulling op is. Maak je geen zorgen, je hoeft geen uren te spenderen aan het doorzoeken van websites om het perfecte kleurenpalet voor je woonkamer te vinden. Je hebt tools die het in een handomdraai voor je kunnen genereren! Deze goedkope tools kunnen zoveel kleurenschema’s als je nodig hebt genereren die zijn afgestemd op je smaak. Er is geen regel die zegt dat je moet gaan met degene die door hen worden voorgesteld, je kunt altijd een paar aanpassingen maken en op iets terechtkomen dat je echt gelukkig maakt!

Vind printinspiratie

We hebben allemaal dat moment gehad waarop je zo van een decoraccent of een accessoire houdt dat je je hele ruimte rond dat ene ding ontwerpt. Soms kan dat ene een afdruk zijn waarop je verliefd bent geworden. Misschien heb je net een nieuwe bank gekocht en ben je helemaal weg van het kleurenschema erop, dus je wilt er zeker van zijn dat je hele woonkamer er ook een aanvulling op is. Nou, je bent niet de enige! Als je op zoek bent naar een accentmuur, zoek dan naar de meest gedurfde kleur op je afdruk en werk daar vanaf. Als je op zoek bent naar iets meer ingetogen, kijk dan eens naar de fijnere details in je bedrukte stof en voila, je hebt een kleurenschema waar je van houdt!

Tijdloze kleurencombinaties voor je woonkame
© Pixabay.com

Ken je ondertonen

Een kleur is zoveel meer dan dat het op het eerste gezicht lijkt. In theorie zouden sommige kleuren goed bij elkaar moeten passen, maar dat doen ze soms gewoon niet en dan is de ondertoon de schuldige. Als je bijvoorbeeld probeert te vinden welke kleuren passen bij beige woonkamertegels, moet je de kleur goed bekijken en de ondertonen van die specifieke tint bestuderen. Beige met groene ondertonen past niet bij je grijze meubels met blauwe ondertonen omdat ze verschillende kleurenschema’s hebben. Als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je je muren, meubels en decor perfect matchen zonder er twee keer over na te denken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *