Bureau

De bureaustoel is het allerbelangrijkste in je thuiskantoor

Ben jij afgelopen jaar meer gaan thuiswerken of ben je van plan om voortaan volledig vanuit huis te gaan werken? Dan is het belangrijk dat je jouw eigen werkplek hebt in huis. Het maakt eigenlijk helemaal niet zoveel uit of dit een eigen kantoor op zolder is, of een klein bureau in de woonkamer. Wat wel erg belangrijk is, is het zitmeubilair in jouw thuiskantoor. Een goede bureaustoel is van groot belang. In dit artikel lees je waarom je een goede bureaustoel moet aanschaffen en hoe je de beste stoel voor jou vindt.

De bureaustoel is het allerbelangrijkste in je thuiskantoor
© Pixabay.com

Voorkom rugklachten
Wist je dat de meeste rug- en nekklachten komen door een verkeerde zithouding? Je neemt een verkeerde zithouding al gauw aan wanneer jouw stoel niet het juiste comfort biedt. Wanneer je een zittend beroep uitoefent, is het dus extra belangrijk dat je goed comfort hebt. Wanneer je op een oude bureaustoel zit of op een normale eetkamerstoel, kan dit voor vervelende rugklachten zorgen. Dit kan jouw werksfeer behoorlijk negatief beïnvloeden.

Betere werkprestaties
Wanneer je werkt op een verkeerde stoel, kun je dus last krijgen van rugpijn, klachten en vermoeidheid. Dit heeft een enorme impact op jouw werkprestaties. Tijdens jouw werkuren wil je natuurlijk hard aan de slag kunnen. Verspil daarom je tijd niet aan deze ongemakken, maar investeer in de juiste bureaustoel waardoor je zonder ongemak kunt doorwerken. Zo lever je betere prestaties en kun je langer doorwerken.

De juiste bureaustoel voor jou
Als er één bureaustoel was die geschikt is voor iedereen, dan zou de zoektocht naar de juiste bureaustoel natuurlijk helemaal niet zo moeilijk zijn. Maar omdat iedereen anders is en andere behoeften heeft, zijn er veel verschillende bureaustoelen beschikbaar. De kunst is om de juiste stoel voor jou te vinden. Het is daarom aan te raden om niet zomaar een bureaustoel te kopen, maar eerst de bureaustoel te testen. Hoe zit de stoel, wat doet het voor jouw rug en is deze nog persoonlijk in te stellen? Het is aan te raden om een bureaustoel te kopen, waar je zelf nog aanpassingen aan toe kunt brengen. Dit is niet alleen het bepalen van de hoogte van de bureaustoel, maar ook van de armlengte, hoogte van de rug e.d.

De bureaustoel is het allerbelangrijkste in je thuiskantoo
© Pixabay.com

Lees reviews
Ga je online een bureaustoel kopen? Let dan vooral goed op de reviews van klanten. Wat was de behoefte en hoe ervaren zij de stoel? Wanneer je echt de hele dag op een stoel zit, is het van groot belang dat deze stoel voldoet aan al jouw eisen rondom comfort. Lees daarom of er klanten bijzitten die ook een zittend beroep uitoefenen en wat hun ervaring in met deze bureaustoel.

Een investering
Een goede bureaustoel kan uiteindelijk een flinke investering zijn voor jouw thuiskantoor. Maar deze aankoop is het meer dan waard. Niet alleen gaat een duurdere bureaustoel langer mee, ook kan deze extra comfort bieden. Dit is van groot belang op de lange termijn. Dit kan je heel wat kosten voor de fysiotherapeut besparen.

Wat precies een goede bureaustoel is? Dat bepaal je zelf. Maar investeer liever in een keer in een goede bureaustoel, dan dat je dagelijks last hebt van een vervelende en oncomfortabele werkplek in jouw kantoor in huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *