Tuin

Zo geniet je ook bij slecht weer van je tuin

Een mooie en fijne tuin is natuurlijk hartstikke fijn, maar de meeste mensen genieten vooral in de zomer van. Het grootste deel van het jaar heb je er dan dus niet zoveel aan. Dat is jammer, want ook bij minder weer kun je prima genieten van een mooie tuin. Wij hebben vier tips op een rijtje gezet waarmee ook jij bij minder weer van je tuin kunt genieten.

Zo geniet je ook bij slecht weer van je tuin
© Pixabay.com

Neem een veranda in je tuin

Steeds meer mensen hebben een veranda in de tuin en er zijn dan ook prachtige mogelijkheden tegenwoordig. Men noemt een verande ook wel een terras overkapping. Deze is dan ook niet volledig afgesloten maar heeft wel als voordeel dat je altijd droog en vaak deels uit de wind zit. Een veranda kan zowel los in de tuin of deels aan een muur worden geplaatst. Bij een veranda kun je allerlei dingen bedenken waarmee je het helemaal je eigen plek maakt. Je kunt er een haard in zetten, een tv ophangen, een mooie zithoek maken en ga zo maar door. Door een haard te plaatsen en het deels dicht te maken met bijvoorbeeld glas kun je er ook bij minder weer van genieten. Bovendien kun je met zeilen een veranda dichtmaken, zodat je er nog vaker kunt zitten.

Ga een stapje verder met een serre of tuinkamer

Een serre of tuinkamer is nog een stap verder. Een tuinkamer is eigenlijk ook een veranda, maar dat met wanden zodat je een afgesloten ruimte hebt. Hierdoor moet je wel denken aan goede verwarming, maar kun je er veel vaker zitten. Een serre daarentegen is volledig geïsoleerd en is vaak een verlenging van je huis, met grote ramen waardoor het lijkt alsof je in de tuin zit. Vaak zitten er schuifdeuren in zodat je nog meer in de tuin zit. Beide kun je natuurlijk ook weer helemaal naar eigen smaak inrichten.

Zo geniet je ook bij slecht weer van je tui
© Pixabay.com

Maak een loungehoek van een schuur

Als je het geluk hebt dat je nog een oude schuur of overkapping in de tuin hebt kun je deze goed benutten. Hier kun je bijvoorbeeld een heerlijke lounge hoek van maken. Doe wat aan de isolatie, knap het geheel op en richt naar smaak in. Wellicht moet je wel nog wat heaters gebruiken, maar dat is verder geen probleem. Hier kun je heerlijk genieten van het mooie zomerweer.

Wat nou als je geen overkapping hebt?

Nu denk je misschien, maar ik heb geen serre of overkapping en kan deze ook niet plaatsen. Geen paniek, ook dan kun je met minder weer genieten van je tuin. Op een zonnige koude dag kun je natuurlijk prima buiten zitten. Hierbij is het aan te raden om uit de wind en in de zon te gaan zitten, dat scheelt al snel een aantal graden. Je kunt hiervoor ook nog een parasol gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld kleedjes buiten legt en een vuurkorf of open haard maakt kun je prima buiten zitten. Warm drankje erbij en lekker genieten van je mooie tuin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *