Accessoires

Fleur elke kamer op met de juiste decoratie

Met de juiste decoratie geef je een ruimte niet alleen een betere uitstraling, ook kun je op deze manier jouw persoonlijke stijl goed naar voren laten komen. Het verschil van een woonkamer met een hotelkamer, is dat er een persoonlijke touch is. Mist jouw woning sfeer en wil je jouw kamers opfleuren in huis? Lees dan gauw de volgende tips om meer sfeer en persoonlijk aan te brengen in jouw interieur.

Fleur elke kamer op met de juiste decoratie
© Pixabay.com

Wanddecoratie
Wellicht de belangrijkste bron van decoratie is de decoratie aan de muur. Een kale witte wand is natuurlijk ontzettend sfeerloos. Het maak niet uit welke woonstijl je leuk vindt of wat jouw persoonlijke smaak is, iets aan de muur is van groot belang. Fleur jouw woning op met leuke wanddecoratie. Dit kan bijvoorbeeld een fotowand zijn met persoonlijke foto’s, fotobehang, een boekenwand of schilderijen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een letterbord? Hier kun je zelf quotes op schrijven voor een persoonlijk tintje. Wat je aan de muur hangt, is ontzettend bepalend voor de stijl en sfeer in de woning.

Planten en bloemen
Je fleurt jouw huis letterlijk op door meer groen en natuur naar binnen te halen. Ga eens langs bij de tuinmarkt en sla nieuwe kamerplanten in en ga bij de bloemist langs voor een mooie bos bloemen. Je geeft jouw woning gelijk meer sfeer en uitstraling. Ook qua keuze voor plantenbakken of bloemenvazen, kun je jouw woning mooi aankleden en voorzien van extra decor. Vermijd jij juist de aanschaf van nieuwe planten of bloemen, omdat deze snel doodgaan in jouw woning? Kies dan planten die eenvoudig te onderhouden zijn of maak het jezelf gemakkelijk en kies voor kunstbloemen en nepplanten. Deze zijn vandaag de dag moeilijk van echt te onderscheiden. Je geniet dan van groen in huis, zonder de zorgen en zonder het onderhoud.

Kaarsen
Je wordt gelijk zen in een kamer met kaarsen. Dit is natuurlijk extra sfeervol tijdens de koude en donkere maanden, maar ook extra stijlvol in de lente en zomer. Kies bijvoorbeeld voor lichte witte kaarsen of kaarsen in pasteltinten. Dit geeft een frisse uitstraling in jouw woning. Je hoeft de kaarsen niet eens te branden om meer sfeer te creëren. Wil je vanwege veiligheid liever geen kaarsen branden? Dan kun je ze enkel als decor gebruiken of kiezen voor kaarsen die bijvoorbeeld op batterij werken.

Fleur elke kamer op met de juiste decorati
© Pixabay.com

Kussens en dekens
Mist jouw woonkamer net dat extra beetje gezelligheid en knusheid? Dat los je eenvoudig op door kussens en dekens in te slaan. Deze passen perfect op de bank en geven gelijk extra sfeer. Je kunt de kussens veranderen per seizoen. In de lente fleur je jouw woonkamer op met bijvoorbeeld lichtgele kussens op de bank en in de winter kan bordeauxrood een prachtige kleur zijn voor jouw sierkussens in de woonkamer.

Fleur jouw interieur op met de bovenstaande tips. Op deze manier kun je een sfeerloze woonkamer eenvoudig omtoveren tot een stijlvolle en knusse woonplek. Laat jouw persoonlijke stijl zien en geniet van een fijn gevoel in jouw huis met de juiste decoratie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *