Huishouden

Snel opruimen doe je zo

We kunnen het niet ontkennen: de woonkamer van de meeste mensen ziet er nooit uit als dat ene plaatje in een interieurtijdschrift. Misschien ben je niet rommelig, maar heb je het gewoon druk en heb je andere prioriteiten. Maar de waarheid is dat het huis van de meeste mensen meestal een kleine puinhoop is. Dus als iemand belt en zegt dat ze onderweg zijn, is het natuurlijk de onmiddellijke paniekmodus! Gelukkig is er een geweldig systeem om je huis in ongeveer 20 minuten op te ruimen! Deze vijf stappen zijn een geweldige manier om je huis snel op te ruimen, zodat gezelschap niet geschokt is als ze de deur binnenlopen!

Snel opruimen doe je zo
© Pixabay.com

Verzamel je benodigdheden

Begin met het organiseren. Je hebt maar een paar dingen nodig om dit proces te doorlopen, maar als je door het hele huis moet rennen om ze te vinden zoals je ze nodig hebt, verspil je tijd! Hier is wat je nodig hebt: een wasmand, mand of grote doos en een grote vuilniszak.

Afval opruimen

De eerste stap bij het schoonmaken is om afval op te ruimen. Loop rond met je vuilniszak en pak alles wat weggegooid kan worden! Maak je op dit moment nergens anders zorgen over; sorteer items niet en verplaats ze niet van kamer naar kamer; raap gewoon alles op dat weggegooid kan worden en gooi het in de zak. Laat de vuilniszak op een centrale plek achter terwijl je de rest van het huis opruimt, voor het geval je meer afval tegenkomt dat je de eerste keer hebt gemist.

Haal alles weg wat er niet hoort

Hier komt de wasmand van pas. Als je rondloopt en je vindt iets dat niet in die kamer thuishoort (zoals een verdwaalde trui), pak het dan en doe het in de wasmand. Boekenplanken en tafels zijn bijzonder vatbaar voor willekeurige prullaria, dus let daar zeker goed op! Als maar een paar dingen niet op hun plaats staan (gelukkig!), kun je misschien alles in één keer in de mand krijgen. Als je veel dingen hebt die niet op hun plaats zijn, sorteer dan terwijl je bezig bent. Pak alles wat in je slaapkamer hoort, zoals bijvoorbeeld de trui, doe ze in de wasmand, neem de mand mee naar je slaapkamer en gooi hem voorlopig op je bed.

Snel opruimen doe je z
© Pixabay.com

Geef alles een plekje

Sommige spullen horen thuis in je belangrijkste woonruimtes, dus ruim die spullen op. Dienbladen, manden en kommen zijn geweldige manieren om de kleine dingen te organiseren; gebruik bijvoorbeeld een dienblad op de salontafel om je afstandsbedieningen bij te houden, en zet ​​een paar manden op de radiator onder aan de trap om de inkomende post te ordenen.

Laatste wandeling door je huis

Nu alles netjes is, loop je nog een laatste keer door de kamers. Grijp al het overgebleven afval, neem de grote vuilniszak mee naar de vuilnisbak en pak al het andere dat misschien nog niet op zijn plaats is. En je huis is bezoekklaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *