Bureau

Hoe regel je goed licht in je thuiskantoor? Dat doe je met deze tips!

Bij het inrichten van een ergonomisch en praktisch verantwoord thuiskantoor komt het nodige kijken. Ga je binnenkort zelf een thuiskantoor in je woning plaatsen, dan kun je dit het beste doen door je goed voor te bereiden. Hieronder lees je waarmee je allemaal rekening moet houden als je een kantoor aan huis wilt hebben. We gaan daarbij met name in op het belang van een goed verlicht kantoor.

Hoe regel je goed licht in je thuiskantoor Dat doe je met deze tips!
© Pixabay.com

Probeer het daglicht optimaal te benutten

Heb je keuze uit meerdere ruimtes om je kantoor aan huis in te richten? Kies dan voor een ruimte met veel natuurlijk licht. Plaats je bureautafel op een plek bij het raam, zodat er veel natuurlijk licht naar binnen kan vallen. Een goed verlichte kantoorruimte is om meerdere redenen erg belangrijk. In de eerste plaats helpt licht om geconcentreerd te werken. Ten tweede is daglicht gezond en helpt daglicht om cruciale vitamines, zoals vitamine D, aan te maken. Zit je dicht bij het raam? Dan kun je ook gemakkelijk de lucht in je kantoor verversen. En in de derde plaats helpt een natuurlijk verlicht kantoor je om op de energiekosten te besparen, want je hoeft minder vaak de lampen aan te zetten.

Toch is kunstmatige verlichting in een thuiskantoor onmisbaar

Hoeveel daglicht er ook via de ramen je thuiskantoor binnenvalt: enkele lampen gebruiken is onmisbaar. In het najaar wordt het namelijk vroeg donker, terwijl veel thuiswerkers hun kantoor ook in de vroege ochtend of vroege avond willen kunnen gebruiken. Regel daarom een goede LED-plafondlamp om je kantoor te kunnen verlichting. Verder heb je een bureaulampje nodig om je bureau optimaal te kunnen gebruiken. Een tip: kies voor LED-verlichting. LED-lanmpen zijn energiezuinig, gaan lang mee en zijn in allerlei kleurvarianten verkrijgbaar.

Hoe regel je goed licht in je thuiskantoor Dat doe je met deze tips!
© Pixabay.com

Zorg voor wat flora en fauna in je thuiskantoor

Een kantoorruimte hoort natuurlijk niet alleen praktisch, goed verlicht en goed ingericht te zijn, maar moet ook comfortabel en prettig zijn om in te zitten. Naast voldoende licht wil het oog nog wel meer! Zorg daarom voor wat bloemen en/of planten om het kantoorinterieur op te vrolijken en op te frissen. Groene planten en vrolijke bloemen in je kantoor hebben een rustgevend en kalmerend effect, maar hebben daarnaast nog andere voordelen. Zo kun je planten gebruiken om de binnenlucht te zuiveren en frisser te maken. Planten halen namelijk viezigheid uit de lucht en maken van CO2 zuurstof.

Voldoende opslagruimte is van groot belang

Zeker als je voor je werk veel te maken krijgt met dossiers, papierwerk of administratieve documenten, is het van belang om voor voldoende opslagruimte te zorgen. Een grote kantoorkast of dossierkast is dan een minimale vereist om je documenten te ordenen en, indien nodig, snel weer terug te kunnen vinden. Verder kun je het beste kiezen voor een goed kantoorbureau met voldoende bureaulades en opbergruimte. Een bijkomend voordeel is dat je kantoor op deze manier netjes en geordend kunt houden. We weten allemaal dat de uitspraak ‘a dirty desk makes a dirty mind’ voor kantoren opgaat. Zorg daarom voor en goed gestructureerd en netjes opgeruimd thuiskantoor om je werk goed te kunnen uitvoeren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *