Bureau

Een thuiskantoor inrichten: zo doe je het

Het fenomeen thuiskantoor heeft in de afgelopen decennia in Nederland een flinke opmars gemaakt. Een toenemend aantal werkenden kiest ervoor om als zelfstandige thuis een kantoor in te richten. Ook zijn er steeds meer werknemers die thuiswerk stimuleren en hun personeel in de gelegenheid stellen om hun werk thuis uit te voeren. Hoor je bij deze groeiende groep werknemers en ben je geregeld thuis aan het werk? Dan is het verstandig om een praktisch en comfortabel ingericht thuiskantoor in te richten. Maar hoe doe je dat op een slimme manier? Dat leggen we in dit artikel aan je uit!

Een thuiskantoor inrichten zo doe je het
© Pixabay.com

Koop in elk geval ergonomisch verantwoorde kantoormeubelen

De belangrijkste onderdelen van een efficiënt en praktisch ingericht thuiskantoor zijn natuurlijk het bureau en de bureaustoel. Beide moeten goed bruikbaar zijn en daarom perfect af te stemmen zijn op jouw wensen. Veel mensen die een thuiskantoor inrichten, proberen op het meubilair te besparen en besteden hier te weinig aandacht aan. En dat is niet slim. Want vaak breng je uren achter elkaar door op je kantoor. Een ergonomisch ontworpen bureau met bijhorende bureaustoel is dan onmisbaar om op een goede en gezonde manier je werk te kunnen doen.

Besteed voldoende aandacht aan het verlichten van je thuiskantoor

Naast kwalitatief goed kantoormeubilair kan een modern kantoor niet zonder de juiste verlichting. Het is slim om hierbij te profiteren van natuurlijk licht. Zet je bureau en stoel daarom in de buurt van het raam, maar niet op zo’n plek dat de zon recht op je scherm schijnt. Los van natuurlijk daglicht heb je uiteraard ook kunstmatige verlichting in je kantoor nodig. Dit is belangrijk om in het najaar en in de avonden ook fatsoenlijk te werk te kunnen doen. Zorg op zijn minst voor basisverlichting aan het plafond, LED-verlichting is hierbij een voordelige en duurzame keuze, en uiteraard ook voor een mooie bureaulamp.

Een thuiskantoor inrichten zo doe je he
© Pixabay.com

Planten houden je thuiskantoor fris, gezond en gezellig

Een gezellig en fraai ingericht modern thuiskantoor is hoe dan ook voorzien van enkele fleurige planten en/of bloemen. Planten in je kantoor gebruiken zorgt niet alleen voor meer sfeer en gezelligheid, maar heeft nog meer positieve effecten. Zo zuiveren planten de lucht in je kantoor van vuil en CO2. En daarbij hebben kantoorplanten als voordeel dat ze positieve gevolgen hebben in psychologisch opzicht. Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat planten zorgen voor een rustig, relaxed en ontspannen gevoel. Hierdoor hebben planten een positief effect op de gemoedstoestand, arbeidslust en op de prestaties.

Gebruik foto’s voor extra sfeer

Een prettig thuiskantoor is een kantoor dat sfeervol en gezellig is ingericht. Hang daarom gerust wat familiefoto’s of sfeerfoto’s aan de wand van je kantoor. Andere accessoires zijn natuurlijk ook prima, zoals een strak schilderij, een gave wandklok of iet ander. Als jij je er maar prettig bij voelt.

Zorg dat je je spullen terug kunt vinden

Ten slotte mogen voldoende kastruimte en opslagruimte in een modern thuiskantoor niet ontbreken. Zo houd je je materialen goed georganiseerd op orde en kun je al je spullen en benodigdheden snel en gemakkelijk terugvinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *