Huishouden

Een droogrek, onmisbaar accessoire voor elk huishouden

Of je wilt of niet, aan kleding wassen ontkomt niemand. De wasmachine is je grootste vriend, tot zover geen probleem. Maar wat nu als je geen droger ter beschikking hebt of je zijden bloesje of dat dure trainingspak niet in de droger mag? Gelukkig zijn er legio manieren om jouw natte was netjes en overzichtelijk te drogen, hoe klein of hoe groot je ook bent behuisd.

Een droogrek, onmisbaar accessoire voor elk huishouden
© Pixabay.com

Over de deur, de radiator of de balkonrand

Wanneer je weinig ruimte ter beschikking hebt of het gaat alleen om het drogen van enkele (niet te grote en te zware) kledingstukken, is een deurdroogrek ideaal. Je hebt ze in diverse uitvoeringen, van heel smal en niet inklapbaar maar wel afneembaar tot uitklapbaar en na gebruik weer makkelijk plat op te bergen.
Er zijn systemen die op de deur of de muur kunnen worden geschroefd en modulair kunnen worden uitgeklapt. Natuurlijk kun je ook de douchewand gebruiken om een afneembaar droogrek op te hangen.
 
De zogenaamde radiator-/balkonrekjes zijn universeel en klein van afmeting. Hoewel de naam doet vermoeden dat je ze alleen aan een radiator of balkon kunt ophangen, is dat natuurlijk niet het geval. Deze handige rekjes kunnen over een deur, de douche, een raamkozijn of reling worden gehangen. Het aantal droogstangen kan variëren van twee tot vier stuks. Hoe hoger je het rek hangt, des te langer het wasgoed dat je er op kwijt kunt. Ook handig in de badkamer voor het ophangen van de gebruikte handdoeken.

Vrijstaande droogrekken

Wanneer je wasgoed liggend moet drogen, bijvoorbeeld een kwetsbare wollen trui en wanneer je de ruimte voor een vrijstaand droogrek hebt, zijn de mogelijkheden legio. Het principe van een vrijstaand droogrek is eenvoudig. Het kan modulair worden uitgeklapt. Heb je weinig was dan volstaat een basisopstelling, bij grotere hoeveelheden was klap je een extra rek uit. Ook qua verschijningsvorm is er een enorme keuze. Van zogenaamde torendroogrekken tot de A-modellen.
De was aan de kant? Het vrijstaande droogrek kan heel eenvoudig weer compact en plat worden weggeborgen, bijvoorbeeld langs of achter een kast

Een droogrek, onmisbaar accessoire voor elk huishoude
© Pixabay.com

Droogmolens

Een droogmolen is een droogrek dat rond kan draaien. Ideaal bij het ophangen van het wasgoed. Je kunt zelf op de plaats blijven staan met het ophangen van de was maar het rek met lege lijnen naar je toe draaien. De hoeveelheid was die je op een droogmolen kwijt kunt is enorm, tot wel drie volle machines. Fijn wanneer je veel beddengoed moet wassen.
De droogmolen wordt in een metalen buis in de grond verankert. Wanneer je de droogmolen niet gebruikt zoals in de winter of je vindt de droogmolen ontsierend, klap je die eenvoudig in, tilt die uit de houder en bergt hem op.

Uittrekbare muurdroogrekken

Wanneer je geen plaats hebt voor een vrijstaand droogrek, maar wel een ruimte met twee tegenoverliggende muren, is er nog een slim, klein droogsysteem, bijvoorbeeld een roldrooglijn. Op de ene wand bevestig je de kleine, horizontale roldrooglijn en op de tegenoverliggende wand twee haakjes. Een kwestie van de vijf lijnen uittrekken wanneer je de was wilt drogen.
Is de was droog? Dan rol je de lijnen weer op en kan de ruimte weer volledig worden benut.

Inklapbare wanddroogrekken

Wanneer je een kleine tuin of balkon ter beschikking hebt of wanneer je gruwelt van een droogmolen, is een wanddroger ideaal. Wanneer je geen was hoeft te drogen, kan de wanddroger zeer compact als een horizontaal smal pakketje tegen de muur worden opgeborgen. Uitgeklapt is het een volwaardig droogrek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *