Woonkamer

De zoektocht naar jouw woonstijl

Als het gaat om je woonstijl, heb je dan het gevoel dat je veel ideeën hebt, maar niet weet waarop je je moet concentreren? Of voel je je aangetrokken door elke decoratietrend die je tegenkomt? Het leren van een ontwerpstijl maakt het inrichten van je huis zoveel gemakkelijker. Het cultiveren van je stijl, of het nu gaat om je favoriete interieurs, je gevoel voor mode of je smaak in kunst, is een geleidelijk proces. Maar het is zeker de moeite waard om de tijd te nemen om je decoratiestijl te vinden voordat je aankoopbeslissingen neemt. Door te leren hoe je een ontwerpstijl kiest die bij je persoonlijkheid past, kun je je huis met vertrouwen inrichten, wetende wat er mooi uitziet en je gelukkig maakt.

De zoektocht naar jouw woonstijl
© Pixabay.com

Kijk in je kast

Het eerste dat je kan doen bij het zoeken naar je ontwerpstijl, is een kijkje nemen in je kledingkast. Bekijk je favoriete kleding en merk op voor welke kleuren, stoffen en patronen je steeds gaat.

Verzamel je stijlelementen

Ontwerpelementen kunnen afkomstig zijn van de meest verrassende plaatsen en dingen. Vaak is er iets kleins, een detail of een twist, dat bij je resoneert en interessant aanvoelt. Wandel eens rustig door je huis en verzamel alles dat de look en het gevoel vastlegt waar je van houdt. Breng die dingen samen op je tafel en je hebt een arrangement van objecten dat een verhaal vertelt over je stijl.

Raak geïnspireerd

Verzamel vervolgens inspiratie om je te helpen je ontwerpstijl te verfijnen. Bezoek lokale musea, kunstgalerijen, botanische tuinen, restaurants of prachtige hotels. Verzamel ideeën uit film, muziek, reizen of de natuur. Duik in tijdschriften voor interieurontwerp. Of scroll gewoon op Instagram of Pinterest en bewaar wat je leuk vindt op een bord of map. Kijk of je een trend, kleurenschema of algemeen thema kunt herkennen in wat bij jou past. Ga bijvoorbeeld ook eens naar catalogi of sites voor huisdecoratie. Als je weet welke winkels je interessant vindt, kan je soms al je stijl bepalen.

De zoektocht naar jouw woonstij
© Pixabay.com

Visuele herinneringen

Terwijl je inspiratie opdoet, kan je een ​​map maken als een soort virtueel moodboard of ontwerpbord om op je telefoon te bewaren. Maak gewoon screenshots van stijlelementen waar je van houdt of maak een foto of twee van je favoriete stijlelementen uit stap 2. Als je de kleuren, patronen en items waar je van houdt allemaal op één plek ziet, kun je verrassende duidelijkheid krijgen over je interieurstijl.

Geef jezelf toestemming om van gedachten te veranderen

Onthoud dat als het aankomt op het uitdrukken van je eigen stijl in je huis, er geen goed of fout is. Blijf dus experimenteren totdat je een look hebt gevonden die goed bij je past. Het cultiveren van je persoonlijke esthetiek is geen proces met duidelijke stappen of lineaire resultaten. Je stijl zal waarschijnlijk met de tijd evolueren naarmate je nieuwe inspiratiebronnen ontdekt of je smaak verandert, dus dwing jezelf niet om vast te houden aan een look die niet langer bij je past!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *