Badkamer

Een moderne make-over voor jouw badkamer

Het moderniseren van de badkamer is vaak een duur en arbeidsintensief project. Maar als de verbouwing van je badkamer eenmaal achter de rug is, kan het grote genieten beginnen. Je kunt weer gebruikmaken van een eigentijds ingerichte, praktische én stijlvolle badkamer, waar het goed toeven is. Een plek dus waar je je dag relaxed kunt beginnen en op een fijne manier kunt afsluiten.
Maar hoe kun je je badkamer goed en doordacht moderniseren? Wat heb je daar allemaal voor nodig en wat zijn belangrijke aandachtspunten als je een make-over voor je badkamer in de planning hebt? Gebruik onze tips & adviezen om jouw badkamer efficiënt te renoveren!

Een moderne make-over voor jouw badkamer
© Pixabay.com

Ga voor modern en strak badkamermeubilair

Een mooie badkamer realiseren staat of valt met het badkamermeubilair. Kies je voor strakke en eigentijdse badkamermeubels, dan is de make-over van je badkamer eigenlijk al bijna af. Het oog wil namelijk ook wat! Maar let bij het uitkiezen van badkamermeubels niet alleen op de uitstraling, maar ook op de kwaliteit. Kies voor sterke materialen die goed tegen vochtige omstandigheden kunnen. En, ook niet onbelangrijk: benut de hoogte van badkamermeubels. Door te kiezen voor hogere badkamermeubels benut je de beperkte ruimte optimaal en houdt je meer bewegingsruimte over.

Een designradiator doet wonderen

Wil je graag verwarming in je badkamer hebben? Kies dan niet voor een standaard radiator, maar koop voor de make-over een of meer designradiatoren. Dit zijn modern ogende en relatief platte radiatoren, die een superieure uitstraling hebben en praktisch in gebruik zijn. Designradiatoren zijn bijvoorbeeld ideaal om je handdoek(en) over te hangen of, als je aan het douchen bent, je schone kleding.

Ook de verlichting speelt een belangrijke rol

Veel badkamers in Nederland hebben geen ramen en kunnen daardoor niet met natuurlijk licht verlicht worden. Maar ook als er wel een raam aanwezig is, is extra kunstmatig licht geen overbodige luxe. Kies daarom voor een goede basisverlichting in de badruimte, in combinatie met extra sfeerverlichting. Een LED-strip boven de spiegel hangen, extra spotjes in het plafond of, ook dat kan tegenwoordig, LED-strips in je badkuip aanbrengen heeft een bijzonder sfeerverhogend effect!

Een moderne make-over voor jouw badkame
© Pixabay.com

Een regendouche of stortdouche? Optimaal comfort tijdens het douchen!

Ben je verslaafd aan douchen en zie je douchebeurten als verwenmomenten voor jezelf? Dan kun je zeker niet om het fenomeen regendouche (ook stortdouche genoemd) heen. Regendouches zijn grote douchekoppen, die zorgen voor een unieke douche-ervaring. Natuurlijk loopt het waterverbruik wel iets op, maar mensen die een keer onder een regendouche hebben gestaan willen vaak niet anders meer.

Gebruik planten en accessoires voor meer sfeer

Zonder extra sfeerelementen is je badkamer natuurlijk niet compleet. Sfeer en charme kun je op tal van manieren creëren. Houd je van een relaxte en gezellige atmosfeer, dan is het plaatsen van enkele (hang)planten in de badkamer een heel goed idee. Zorg er natuurlijk wel voor dat je voor planten kiest die goed tegen vochtige omstandigheden kunnen. Planten hebben niet alleen een rustgevend effect, maar zuiveren ook de vochtige badkamerlucht. Plaats verder wat leuke accessoires in de badkamer om de make-over compleet te maken, zoals een designspiegel, een fruitschaal of een paar gezellige boordjes om handdoeken op te leggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *