Badkamer

Kalkaanslag in de badkamer: zo pak je het aan

Een witte waas op de tegels in de badkamer of een dikke witte laag op de douchekop, iedereen heeft weleens last gehad van kalk in de badkamer. Kalkaanslag komt door de hardheid van het water. Hoe meer kalk er in het water zit, des te groter de kans op kalkaanslag. Heb jij last van kalk in de badkamer? Lees dan gauw verder wat je hiertegen kunt doen. Hoe vervelend kalkaanslag ook is, het is relatief eenvoudig op te lossen.

Kalkaanslag in de badkamer zo pak je het aan
© Pixabay.com

Anti-kalk middelen
Omdat een ophoping van kalk een veelvoorkomend probleem is, zijn er ook genoeg oplossingen. Een van de meest eenvoudige manieren om kalkaanslag tegen te gaan, is door gebruik te maken van een anti-kalk schoonmaakmiddel. Deze kun je gewoon in de supermarkt of zelfs in de bouwmarkt kopen. Deze middelen werken extra krachtig om kalk aan te pakken. Spray dit middel bijvoorbeeld op de tegels en kranen en laat het een tijdje inwerken. In veel gevallen hoef je het er alleen maar af te spoelen om al resultaat te zien. Wanneer je met regelmaat gebruik maakt van anti-kalk schoonmaakmiddelen, hoef jij je nooit meer zorgen te maken over een kalkaanslag in de badkamer.

Huis-tuin-en-keuken middeltjes
Ondanks dat er genoeg krachtige schoonmaakmiddelen op de markt zijn, kun je kalk ook laten verdwijnen met producten die je vast al in huis hebt. Zo is azijn een geweldig middel tegen kalk. Vind je de geur van azijn niet optimaal? Voeg er dan zelf wat etherische olie aan toe voor de geur. Ook zuiveringszout is een effectief middel tegen kalkvorming. Het voordeel van natuurlijkere middelen, is dat deze jouw tegels, kranen en douchekoppen minder hard aantasten. De schoonmaakmiddelen uit de winkel kunnen soms té krachtig zijn. Hierdoor kan er een waas op de tegels ontstaan of kan de beschermlaag worden aangetast. Lees daarom altijd goed op de verpakking waarvoor je het schoonmaakproduct kunt gebruiken en op welke ondergronden het beter vermeden kan worden.

Kalkaanslag in de badkamer zo pak je het aa
© Pixabay.com

Badkamer droog houden
Kalkaanslag kan ontstaan, wanneer er water achterblijft. Kalk kun je beter voorkomen, dan moeten oplossen. Om te voorkomen dat je last krijgt van kalkaanslag is het dus belangrijk om de badkamer droog te houden. Dit doe je door een goede afvoer te installeren in de badkamer. Zo kan de vochtige lucht snel uit de kamer vertrekken. Ook is het aan te raden om de badkamer altijd zelf droog achter te laten. Neem de doucheruiten af met een zeem en dep de tegels of het bad schoon met een handdoek. Zo heeft kalk geen enkele manier van slagen.

Als laatste optie is het ook mogelijk om de hardheid van het water aan te passen. Heb je last van hard water? Dan is de kans op kalkaanslag extra groot. Je kunt het water zachter maken door een slimme douchekop met mineralen, of het hele watersysteem aanpassen en laten filteren. Maar wanneer je gebruik maakt van bovenstaande tips, hoeft deze investering niet eens nodig te zijn. Zorg voor een schone, droge badkamer om kalkaanslag te voorkomen. Heb je toch last van kalk? Pak dit dan grondig aan met een natuurlijk middel of een anti-kalk schoonmaakmiddel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *