Huishouden

Originele manieren om boeken op te bergen

Ben jij ook een echte boekenwurm? Dan zal jouw huis vast vol liggen met de laatste romans en ander literair werk. Om wat meer orde in huis te creëren, is het fijn om een eigen plek te hebben voor al jouw boeken. Dit kan natuurlijk in een boekenkast, maar dit is niet altijd zo stijlvol. Wil jij jouw boekencollectie goed bewaren? Lees dan de volgende tips om op unieke wijze jouw boeken op te bergen.

Originele manieren om boeken op te bergen
© Pixabay.com

Boekenkast op maat
Een simpele rechte boekenkast past niet bij de smaak van veel mensen vandaag de dag. Waar zet je deze kast neer en past het wel bij de rest van het interieur? Een betere manier om boeken op te bergen, is door een boekenkast op maat te laten maken. Eentje die precies past in jouw woning. Het jij bijvoorbeeld ergens een laag plafond? Dan kun je van deze lage muur perfect gebruik maken om een boekenkast in te maken. Wanneer je een beetje handig bent, kun je dit vast zelf voor elkaar krijgen. Wil je echter het beste resultaat? Huur dan een meubelmaker in om een boekenkast op maat te laten maken.

Op de trap
Geef jouw boeken een speciale plek en berg ze op in de trap. Er zijn unieke trappen waarbij er opbergruimte onder de treden is. Dit is natuurlijk de perfecte hoogte van veel boeken. Op deze manier kun je niet alleen veel boeken kwijt, ook geef je jouw trap nog eens een uniek tintje.

Mini bibliotheek
Heb je een kleine ruimte in huis waar je niets mee doet? Of heb je bijvoorbeeld een voorraadkast over? Dan is dit dé plek om jouw eigen mini bibliotheek voor in huis te maken. Zo heb je genoeg ruimte om de boeken kwijt te kunnen en geef je een authentieke sfeer aan dit plekje.

Originele manieren om boeken op te berge
© Pixabay.com

Een ronde boekenplank
Heb jij een strak en modern interieur? Dan past een saaie boekenkast natuurlijk helemaal niet bij het thema. Kies dan liever voor een moderne boekenplank met een uniek design. Zo kun je kiezen voor een rond model en jouw boeken in een cirkel opslaan. Ook kun je kiezen voor een modern design van golven. Op deze manier wordt de boekenplank een stukje design in huis.

Een boekenwand van pallets
Vind je een boekenplank maar ouderwets? Kies dan voor een constructie van pallets aan de muur. Van oude houten pallets kun je eenvoudig een draadsysteem maken voor boeken. Bovendien vult het een muur flink op en hoef je dus niet meer na te denken over wanddecoratie. Je kunt de pallet met de platte kant aan de muur bevestigen en plankjes monteren op de uitstekende balken van de pallets.

Kom jij ook om in boeken en weet je niet meer waar je deze moet laten? Je hoeft dan niet te kiezen voor een standaard boekenkast of boekenplank. Maak gebruik van de bovenstaande tips om jouw boeken op unieke wijze op te bergen. Zo geef je jouw boeken een veilig plekje in huis en maak je jouw woning een stuk sfeervoller.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *