Woonkamer

Welke kasten voorzie jij in je woonkamer?

Het belangrijkste bij het aanschaffen van nieuwe kasten in de woonkamer is om je af te vragen welke kast bij jouw woonbehoefte past. Dit hangt af van waar je je kast voor wilt gaan gebruiken. Zo kan je alles graag snel uit het zicht opgeborgen willen hebben, of juist leuke accessoires willen etaleren.

Welke kasten voorzie jij in je woonkamer
© Pixabay.com

Je huis snel netjes

Als je een kast zoekt, waarin je alles even snel uit het zicht kan opbergen zodat je huis weer netjes is, is het handig om een kast te kopen met veel opbergruimte. Je zou bijvoorbeeld een kast kunnen kopen die meerdere grote vakken heeft en afgesloten wordt door meerdere deurtjes. Zo’n kast is heel handig voor hobbyisten, verzamelaars en ook voor gezinnen met jonge kinderen. Op webshops zijn meerdere uitvoeringen van dit soort kasten te vinden. Zo zijn er hoogglanslak kasten en eikenhouten kasten in verschillende natuurtinten. Hierbij kun je denken aan kasten van Belleville, Bjart, Verona en Quartz.

Mooie accessoires kunnen laten zien en opbergruimte

Als je meer op zoek bent naar een kast om je woonkamer gezellig te maken, is het leuk om een buffetkast of vitrinekast van de merken Roots, Marseille of Hampton te nemen. Veel van deze kasten zijn in meerdere kleuren beschikbaar. Een ander voordeel van deze kasten is dat ze ook heel praktisch zijn. Naast dat ze je woonkamer opvrolijken en je er accessoires in kan etaleren, bieden de meesten ook veel opbergruimte.

Dressoir

Al heb je een kleine woonkamer en niet veel plek voor een grote, hoge kast, is een dressoir een goede optie. Deze is vaak vrij laag, maar geeft wel wat extra opbergruimte. Daarnaast kan je met een dressoir je kamer wat gezelliger maken. Zo kan je er leuke vaasjes, fotolijstjes, kaarsen e.d. op zetten. Er zijn niet veel nadelen aan het kopen van een dressoir. Je hebt natuurlijk wel minder opslagruimte dan in een hoge kast. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat er voor een houten dressoir meer onderhoud vereist is.

Welke kasten voorzie jij in je woonkame
© Pixabay.com

Hippe accessoires etaleren

Een kast met veel open vakken is ideaal om hippe accessoires te laten zien. Als je woontrends op de voet volgt en het leuk vindt om met interieur bezig te zijn, is deze soort kast perfect. De open vakken kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo kan je er leuke bloemen in zetten, maar ook schilderijtjes, fotolijstjes en andere accessoires. Dit geeft je woonkamer iedere keer weer een andere uitstraling.

Boekenkast

Om al je boeken op te kunnen bergen, koop je natuurlijk een boekenkast. In plaats van je boeken op een stapeltje te laten liggen of op een doos of zolder, is het geweldig om alles bij elkaar in een kast te hebben staan. Als je dan even zin hebt om wat te lezen, kan je zo het boek dat je wilt lezen gemakkelijk uit je kast halen. Ook kun je je boeken ordenen op de manier die je zelf wilt, op genre, schrijver of kleur. Boekenkasten van Rocheville, Hampton, Heritage en Max zijn aan te raden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *