Keuken

Dit is de juiste manier om je keukentoestellen schoon te maken

Je keukentoestellen komen elke dag in contact met voedsel, dus houd ze schoon en ontsmet om je gezondheid te beschermen en schimmel– en kiemgroei te voorkomen. Keukentoestellen kunnen een uitdaging zijn om schoon te maken na constant gebruik. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je ze allemaal in een paar eenvoudige stappen kunt schoonmaken.

Dit is de juiste manier om je keukentoestellen schoon te maken
© Pixabay.com

Maar voordat we beginnen, moet je ervoor zorgen dat je schoonmaakproducten bij je materialen passen. Als je keuken roestvrijstalen toestellen heeft, maak deze dan schoon met producten die voor dat doel zijn gemaakt.

Koffiezetapparaat

Er zijn twee manieren om je koffiekan schoon te maken: met ontkalkingspoeder en met azijnoplossing.

Als je ontkalkingspoeder gebruikt, los dit dan op in een liter lauw water. Giet vervolgens het water in het waterreservoir van je koffiezetapparaat en zet de volle tank zonder koffieresidu. Na het weggooien van de gezette reinigingsoplossing, vul je het waterreservoir opnieuw met vers water en zet je het hele reservoir opnieuw. Herhaal de derde stap nog twee keer om er zeker van te zijn dat alle reinigingsoplossing is verdwenen.

Voor azijn vult je het waterreservoir van je koffiezetapparaat met een deel water tot een deel azijn. Zet de volle tank water zonder koffiedik, zodat de azijn je koffiezetapparaat grondig reinigt. Als het klaar is, gooit je het water eruit en herhaalt je de tweede stap nog een keer. Als er azijngeur of -smaak is, herhaal de spoeling dan nog een keer met een schep koffiedik.

Oven

Hoewel de meeste etenswaren niet in direct contact komen met de binnenkant van de oven, kunnen gemorste etenswaren en kruimels leiden tot geurtjes en rokerigheid die je keuken vertroebelen en mogelijk de smaak van uw etenswaren aantasten.

Het schoonmaken van de oven kost wat tijd. Het vereist een in de tijd verstreken reinigingsoplossing die weggekookt voedsel wegwerkt. Bewaar deze taak voor een nacht, verdeel een ovenreiniger over het hele interieur en laat het 10 tot 12 uur staan. De reiniger breekt aangekoekt voedsel en vuil af, waardoor het gemakkelijk kan worden weggeveegd.

Dit is de juiste manier om je keukentoestellen schoon te make
© Pixabay.com

Magnetron

Je magnetron moet regelmatig worden schoongemaakt om opeenhoping te voorkomen. Gebruik een spons met heet zeepachtig water om de binnenkant schoon te vegen, en zorg ervoor dat je de magnetronplaat schoonspoelt en volledig laat drogen voordat je hem weer in elkaar zet. Laat de magnetrondeur op een kier staan ​​om geurtjes te laten ontsnappen.

Vaatwasser

Je dient je vaatwasser minimaal eens per drie maanden schoon te maken. Gebruik een doek of handdoek om de randen van de deur en de rubberen afdichting schoon te vegen met witte azijn of je favoriete allesreiniger. Verwijder het onderste rek, controleer of er etensresten of verstoppingen in de afvoer zijn en verwijder ze met een tandenstoker. Als je vaatwasser een filter heeft, verwijder het dan en spoel het af onder warm water, en schrob indien nodig met een oude tandenborstel. Giet een kopje azijn op de bodem van de vaatwasser en voer een hete ontsmettingscyclus uit om eventuele resterende mineraalafzetting weg te spoelen. Gebruik als de cyclus voorbij is een handdoek om je vaatwasser af te drogen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *