Accessoires

Welk kleedje past er op jouw vloer? Tips & adviezen voor het kiezen van een vloerkleed

Ben je op zoek naar een ander kleed voor op de vloer? Dan heb je vast al online en/of offline gekeken naar een kleed dat bij jouw vloer past. Het uitzoeken van een geschikt vloerkleed lijkt eenvoudig, maar juist door het grote aanbod kan dit best lastig zijn. Om je te helpen een goed kleed voor je vloer te vinden, vind je hieronder een aantal praktische tips en adviezen om de juiste keuze te maken!

Welk kleedje past er op jouw vloer Tips & adviezen voor het kiezen van een vloerkleed
© Pixabay.com

Bepaal de gewenste grootte van je vloerkleed

In eerste instantie is het bij het selecteren van geschikte kleden voor je vloer van belang om het juiste formaat te bepalen. Een te groot, te smal of te klein kleed is natuurlijk niet wenselijk. Meet daarom goed uit hoe lang en breed het kleed voor op de vloer moet zijn. Let op: wil je visueel één geheel creëren in de woonkamer? Zorg dan dat het kleed groot genoeg is om de poten van je bank en/of stoelen erop te kunnen zetten. De woonkamer straalt dan meer samenhang en een gezelliger sfeer uit!

De vorm van het kleed

Een tweede belangrijk criterium bij de selectie van kleden voor op je vloer is de vorm van het kleed. Heb je in je woning vooral veel rond meubilair, zoals een ronde salontafel? Dan is het raadzaam om voor een rechthoekig of vierkant model kleed op de vloer te gaan. Visueel breekt deze afwisseling in vormen namelijk de eentonigheid in de kamer. Omgekeerd is het slim om bij veel vierkante en rechthoekige meubelstukken gebruik te maken van een rond vloerkleed.

Ga je voor hoogpolig of laagpolig?

Denk verder van tevoren na over welke type vloerkleed je wilt: hoogpolig of laagpolig. Hoogpolige vloerkleden hebben als voordeel dat ze lekker warm en comfortabel zijn en een gezellige en losse uitstraling hebben. Heb je echter huisdieren, zoals een kat of hond, dan kun je beter niet voor een hoogpolig kleed op de vloer kiezen. Honden en katten kunnen met hun teennagels namelijk snel in de bedrading van het kleed verstrikte rake, zich bezeren en/of het kleed beschadigen. Een laagpolig kleed is bij huisdieren dan ook aan te raden. Prettig aan laagpolige vloerkleden is verder dat je dit soort kleden op de vloer gemakkelijk schoon kunt houden. Even met de stofzuiger eroverheen en je kleed is weer fris, stofvrij en schoon!

Welk kleedje past er op jouw vloer Tips & adviezen voor het kiezen van een vloerklee
© Pixabay.com

Hoe zit het met vloerverwarming?

Veel mensen vragen zich af of je een kleed op de vloer kunt gebruiken als je vloerverwarming hebt. Is dat wel verstandig? De combinatie vloerkleed-vloerverwamring kan prima, als er maar voldoende ruimte vrij is rond het kleed. De warmte verspreid zich met een kleed op de vloer wel minder goed, dus de vloerverwarming optimaal laten werken kan het beste zónder kleed.

Egaal, meerkleurig, met of zonder patronen?

Bepaal ten slotte of je een vloerkleed wilt in een egale kleur, een meerkleurige kleed of juist een kleed met leuke en verrassende patronen wilt hebben. Zorg ervoor dat in elk geval een van deze kleuren elders in je interieur terugkomt. Zo creëer je een ruimte die visueel één geheel vormt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *