Tuin

Tips voor een geslaagd tuinfeest

Wil jij ook een mooi feest in de tuin geven? Wanneer het weer het toestaat en de gelegenheid er is, is het natuurlijk een geweldig idee om een feest in de buitenlucht te organiseren. Je hebt vaak net wat meer ruimte en de ambiance is ook een stuk vrijer dan een feest binnenshuis. Ga jij voor het eerst een tuinfeest organiseren of kun jij voor jouw volgende tuinfeest wel wat tips en inspiratie gebruiken? Lees dan gauw verder voor tips voor een geslaagd tuinfeest.

Tips voor een geslaagd tuinfeest
© Pixabay.com

Tuin op orde
Wanneer je in de tuin een feest wilt organiseren, is dit dus ook daadwerkelijk de feestlocatie. Het is dan dus van groot belang dat deze locatie goed is. Dit begint bij de basis en dat is een nette tuin. Het maakt niet uit of je een tegeltuin hebt, of juist een weelderige bloementuin, zorg dat jouw tuin netjes op orde is. Zo is er genoeg ruimte voor eventueel wat stoelen, een tafel of BBQ. Zeker wanneer er ook kinderen aanwezig zullen zijn op het feest, is het belangrijk dat de ruimte netjes en natuurlijk veilig is. Geef jouw tuin een flinke onderhoudsbeurt voordat het feest kan beginnen.

Overkapping of partytent
Met het weer in Nederland is een tuinfeest organiseren nog lang niet zo eenvoudig. Het is afhankelijk van het weer en dat kan zelfs op het laatste moment nog tegenvallen. Het is daarom verstandig om standaard een vorm van overkapping of beschutting te hebben. Dit kan natuurlijk gewoon jouw woning zijn, maar om het feest toch echt buiten door te laten gaan, is een overkapping of partytent ook een optie. Deze kun je zelf aanschaffen, maar het is ook mogelijk om deze te huren.

Themafeest
Buiten een feestje geven, moet natuurlijk in stijl. Een tuinfeest is echt dé aangelegenheid om er een goed themafeest van te maken. Geef dus niet zomaar een BBQ feestje, maar geef een BBQ feest is Hawaï stijl. Ontvang iedereen met een bloemenkrans en serveer tropische drankjes en snacks. Dit is niet alleen leuk voor een kinderfeest in tuin, maar net zo leuk voor een feest voor volwassenen.

Tips voor een geslaagd tuinfees
© Pixabay.com

Verlichting
Gaat het feest tot in de late uurtjes door? Dan moet je bij een tuinfeest ook denken aan verlichting voor in de tuin. Dit kun je heel sfeervol oplossen door een lichtsnoer met bolletjes op te hangen, maar dit kan bijvoorbeeld ook middels fakkels of een vuurkorf.

Stel de buren op de hoogte
De laatste tip voor een geslaagd tuinfeest is om de buren op de hoogte te stellen. Een feest buiten zorgt nu eenmaal voor meer geluid en eventueel overlast voor de buren. Wanneer je hen tijdig op de hoogte stelt ( of gewoon ook uitnodigt ) hoeft dit geen enkel probleem te zijn.

Kun jij ook niet wachten om een feestje te organiseren of heb je een goede reden om al jouw goede vrienden en familie uit te nodigen? Doe dit dan door middel van een tuinfeest. Tover jouw tuin om tot feestlocatie en geniet van een prachtig feestje bij jou in de tuin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *