Woonkamer

Zo krijg je een rode wijnvlek uit het vloerkleed

Cabernet vloog in het rond? Geen zorgen, het overkomt iedereen. Als je de manier waarop de bordeauxrode tinten bij je gordijnen passen niet leuk vindt, verwijder dan die vervelende rode wijnvlek met deze tips voor het verwijderen van vlekken. De truc heeft ingrediënten nodig die je in je keukenkast kunt vinden, waardoor hij perfect is voor die wanhopige, hectische etentjes.

Zo krijg je een rode wijnvlek uit het vloerkleed
© Pixabay.com

Stap 1

Dep de gemorste wijn meteen op. Hoe langer je rode wijn in je tapijt laat zitten, hoe moeilijker het zal zijn om de vlek te verwijderen. Doe jezelf een groot plezier door snel te handelen! Zodra je merkt dat je gemorst hebt, pak je een stuk keukenpapier of een doek en dep je de vlek op om zoveel mogelijk vloeistof op te nemen voordat deze kan intrekken.
Gebruik altijd een op en neer vloeiende beweging, niet heen en weer wrijven. Door te wrijven wordt een deel van de wijn opgenomen, maar de rest wordt dieper in de tapijtvezels gedrukt, waardoor het veel moeilijker wordt om de vlek te verwijderen. Dit kan ook het bevlekte gebied van de wijn nog groter maken door de vloeistof naar de zijkanten te verspreiden. Werk van buiten naar binnen, dep eerst de randen af ​​en ga dan naar het midden. Dit helpt voorkomen dat de vlek groter wordt dan hij al is.

Stap 2

Breng wat koud water aan en blijf deppen. Uiteindelijk zal het moeilijk worden om meer van de wijn eruit te verwijderen. Probeer nu de vlek weer nat te maken met een klein beetje koud water. Dit helpt de wijn die in het tapijt achterblijft te verdunnen. Ga door met deppen (niet wrijven) totdat het tapijt weer droog is.

Zo krijg je een rode wijnvlek uit het vloerklee
© Pixabay.com

Stap 3

Strooi zout over de vlek terwijl deze nog nat is. Door goed te deppen, wordt de meeste wijn uit het tapijt gehaald, maar meestal niet alles. Om de rest eruit te krijgen, kun je de vlek met wat zout bedekken. De zoutkorrels zullen het vocht in de vlek de komende uren geleidelijk uit het tapijt trekken. Omdat het zout werkt door het vocht van de vlek te absorberen, is dit veel minder effectief voor opgedroogde vlekken. Als je vlek droog wordt, giet er dan eerst een scheutje water op voordat je het zout toevoegt.

Stap 4

Laat het zout zitten. Naarmate het de wijn opneemt, wordt het zout geleidelijk roze. Je bent klaar om verder te gaan als de vlek droog lijkt. Een langere behandeling zal het niet erger maken, dus je kan het zout gerust een nacht zo laten.

Stap 5

Schep het losse zout weg met een lepel. Gebruik een stofzuiger om de fijne deeltjes die achterblijven op te zuigen en je tapijt is als nieuw. De vlek moet verdwenen zijn of in ieder geval sterk verminderd. Als er na de eerste keer stofzuigen nog zout achterblijft, bevochtigt u het gebied met een beetje koud water en stofzuigt u opnieuw om de natuurlijke textuur te herstellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *