Accessoires

De kinderkamer leuk en gezellig maken

Je wilt natuurlijk voor je kindje een leuke kamer maken. Hier kan hij of zij lekker slapen en daarnaast leuk spelen met vriendjes of vriendinnetjes. Op deze manier zullen ze het ook leuker vinden om op hun kamer te zijn en erin te slapen. Met leuke accessoires maak je de kinderkamer echt af en zal de kinderkamer er top gaan uitzien. Er zijn veel soorten accessoires die je in de kinderkamer kunt zetten. Je kunt bijvoorbeeld de kamer aankleden met lampjes, kussentjes, vloerkleden en speelgoed.

De kinderkamer leuk en gezellig maken
© Pixabay.com

Kleurrijke lampjes
Heel veel kinderen zijn vaak s’ nachts bang in het donker. Een leuk lampje zorgt s’ nachts voor verlichting en zorgt voor een gezellige sfeer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lampje in een bepaalde kleur, in de vorm van het lievelingsdier van je kind of een leuk Disney figuur. Ook vinden veel kinderen een lavalamp of een lamp die van kleur verandert heel erg leuk. Daarnaast is het ook leuk om een speciale lamp aan het plafond te hangen. Deze lamp kan bijvoorbeeld de vorm hebben van wolken of bloemen.

Opbergen van speelgoed
Het wordt snel rommelig als speelgoed los in de kamer ligt. Dit ligt voor jezelf, maar ook voor je kind enorm in de weg. Daarom zijn opbergboxen of speelgoedboxen heel erg handig om speelgoed in op te bergen wanneer er niet mee gespeeld wordt. Deze opbergboxen of speelgoedboxen kun je vaak in leuke kleuren en met motiefjes kopen om zo een extra gezellige sfeer aan de kamer te geven. Ook is het leuk om plankjes in de kamer op te hangen en hier het speelgoed op te zetten.

De kinderkamer leuk en gezellig make
© Pixabay.com

Kussentjes en vloerkleden
Met kussentjes bijvoorbeeld in het bed of eventueel op een stoel die in de kamer staat, fleur je de kamer leuk op. Deze kussentjes kun je mooi bijpassend in de kleuren van de kamer kiezen. Ook kun je kiezen voor kussentjes weer van een Disney figuur of met een andere leuke afbeelding. Daarnaast is het leuk om een vloerkleed in de kinderkamer te leggen. Dit is lekker zacht voor kinderen om op te spelen en ziet er ook leuk en sfeervol uit. Er zijn heel veel soorten vloerkleden om uit te kiezen. Je kunt gaan voor een bepaalde kleur, een glad kleed of juist een donzig kleed. Ook kun je kiezen voor een vloerkleed waar een autoweg op getekend is, zo kan je kindje goed met auto’s hierop spelen.

Tekeningen of schilderingen op de muur
In veel kinderkamers zie je mooie schilderingen of tekeningen op de muur. Je kunt zelf aan de slag gaan om iets moois te schilderen, maar je kunt ook een sjabloon kopen en deze gemakkelijk overschilderen. Wanneer je de kinderkamer in een bepaald thema maakt, kun je met een muurschildering dit thema echt afmaken. Bij een jungle kamer kun je bijvoorbeeld een boom met een aapje erin schilderen. Bij een Winnie de poeh kamer kun je bijvoorbeeld karakters uit de Winnie de poeh serie schilderen. Daarnaast kun je ook tekeningen of schilderingen op de kledingkast of kamerdeur maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *