Accessoires

Functionele en decoratieve spiegels in je huis

Het gebruik van spiegels in verschillende stijlen, van antiek tot vintage tot modern, is een gemakkelijke manier om indruk te maken in elke kamer in huis, waardoor het groter, helderder en visueel interessanter aanvoelt. Een mooie spiegel kan in een algeheel decorschema als een kunstwerk functioneren.

Functionele en decoratieve spiegels in je huis
© Pixabay.com

Goed geplaatste spiegels kunnen ervoor zorgen dat kleine ruimtes uitgebreider aanvoelen, perspectieven creëren en rond natuurlijk licht weerkaatsen. Ze kunnen worden gebruikt om een ​​brandpunt te creëren, om sprankeling en diepte toe te voegen aan een raamloze muur, om een ​​statement te maken of om op te gaan in de achtergrond en om de rest van je decor te laten stralen.

Hieronder staan ​​slechts enkele van de vele manieren waarop je spiegels als ontwerpelement kunt gebruiken.

Hangende spiegel

Deze spiegel is opgehangen aan het plafond en dient als het middelpunt van de kamer en biedt zowel interesse als contrast. De spiegel is echter ook functioneel en dient om de twee rug aan rug ijdelheden te scheiden en de gebruikers aan weerszijden in staat te stellen deze indien nodig gelijktijdig te bekijken. Bovendien is de spiegel laag genoeg om te worden gebruikt door mensen van bijna elke lengte, maar hij is ook hoog genoeg om te voorkomen dat er water op spat.

Spiegel met tegelrand

Dit is slechts een van de kaptafels in het hoofdbad van dit huis. De spiegel – met afgeschuinde zijkanten – heeft een omlijsting van iriserende tegels van glasmozaïek met diamantglasvoeg. De spiegel is de aandachtstrekker in deze kleine ruimte met hoge plafonds, en de schansen zijn iets boven ooghoogte geplaatst om de kamer in evenwicht te brengen en het oog naar boven te trekken.

Gespiegelde deur

Iedereen heeft een passpiegel nodig om zich ‘s ochtends aan te kleden. Door er een aan een deur te bevestigen, wordt ruimte bespaard en lijkt de badkamer groter terwijl er een raameffect op de muur ontstaat. De spiegel helpt om de kamer op te fleuren en licht en uitzicht te reflecteren; door de houtaccenten blijft het behaaglijk en warm.

Functionele en decoratieve spiegels in je hui
© Pixabay.com

Spiegel van vloer tot plafond

Je hoeft geen kleine spiegels te gebruiken om uw woonkamerdecoratie te verfraaien. Je kunt ook grote spiegels gebruiken. Hoe groter de spiegel, hoe meer licht hij weerkaatst en zorgt voor een ruimtelijker gevoel.

Je kunt een grote spiegel van vloer tot plafond tegen de muur leunen en er een paar decoratieve voorwerpen naast op de vloer plaatsen, zoals kamerplanten en vazen. Bovendien kun je de muur bedekken met kamerhoge spiegels om een ​​magische en dure look te creëren.

Chique hangende spiegel

Meer ideeën voor spiegeldecoratie nodig voor de woonkamer? Je kunt een chique hangende spiegel gebruiken om meer licht in uw woonkamer te brengen zonder kunstlicht te installeren en een eigentijdse stijl te creëren.

Om je hangende spiegel nog meer te laten opvallen, kun je een contrasterende muur kiezen om hem aan op te hangen. Omdat spiegels licht reflecteren, moet de muur in donkere tinten zijn om een ​​contrastrijke uitstraling te krijgen. Zo kan een hangende spiegel met een houten frame uit een donkergroene muur springen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *