Accessoires

Hoe kies je de ideale verlichting voor elke kamer van het huis?

Bij de verlichting van een omgeving moet niet alleen rekening worden gehouden met de esthetiek van de plaats, maar vooral met de interacties en activiteiten die er plaatsvinden. Aangezien de kleuren van de lampen verschillende sensaties overbrengen, zijn er specifieke soorten lichtbronnen voor elke ruimte van het huis, naar gelang van de functionaliteiten.

Hoe kies je de ideale verlichting voor elke kamer van het huis
© Pixabay.com

Bekijk daarom hieronder de verschillen tussen de kamers en ontdek waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de ideale verlichting voor jouw huis!

Kantoor
In het algemeen is het kantoor een ruimte die een koelere verlichting moet krijgen, om ervoor te zorgen dat degenen die zich in de omgeving bevinden hun concentratie niet verliezen en de aandacht bij werk of studie houden.

Voor wie de computer veel gebruikt, is het ideaal te wedden op een meer intense lamp, omdat de zwakke verlichting schadelijk kan zijn voor het gezichtsvermogen.

Indien de plaats echter meer gericht is op vergaderingen, is een meer intieme en indirecte verlichting een optie die de neiging heeft te zorgen voor een sfeer van evenwicht en comfort.

Slaapkamer
De slaapkamer is een omgeving die we gebruiken om uit te rusten en moet daarom geen stimulerende verlichting hebben, zoals wit licht. In dit soort omgeving is de combinatie tussen lampen van verschillende intensiteit en kleur vrij gebruikelijk, en het ideaal is dat de verlichtingspunten met warmere tinten zich dicht bij de rustplaats bevinden.

Een andere optie is het gebruik van lichtbronnen met intensiteit regeling: dit zorgt voor het comfort dat elke slaapkamer nodig heeft en, vooral, voor zuinigheid, door de daling van de uitgaven voor elektriciteit.

Hoe kies je de ideale verlichting voor elke kamer van het hui
© Pixabay.com

Woonkamer
Net als de slaapkamer is de woonkamer een omgeving die comfort moet uitstralen. Maar daarnaast is het, omdat het een ontvangstruimte is, ook interessant om een sfeer van elegantie en verfijning te geven. En niets beter daarvoor dan een verlichting met gelige lampen.

Als de woonkamer met gipsen lijstwerk is ingericht, is het ideaal te investeren in inbouw verlichtingsarmaturen, die geraffineerd zijn en charme geven aan de omgeving. Een andere optie is te investeren in spots om het decor samen te stellen, waarbij decoratieve voorwerpen worden uitgelicht, wat gemakkelijk kan worden opgelost met lampenkappen.

Badkamer
De badkamer is ook een omgeving die speciale aandacht verdient als het gaat om verlichting. Deze ruimte heeft het algemene licht nodig en enkele focuspunten, zoals in het geval van de spiegel, om details beter te kunnen zien – om je bijvoorbeeld te scheren, jouw gezicht te wassen of make-up aan te brengen.

In de gootsteen is het ideaal reflecterende lampen te vermijden, omdat zij de neiging hebben schaduw in de omgeving te veroorzaken, en te investeren in modellen die een intensieve en gelijkmatige verlichting mogelijk maken, zoals fluorescentie lampen.

Keuken
De keuken moet een van de best verlichte kamers van het huis zijn. De voornaamste functie van voedselbereiding vereist dat deze omgeving zeer schoon is. Door de hele ruimte te verlichten, kan men goed zien wat er gebeurt en is het gemakkelijker schoon te maken en te organiseren.

Als de keuken ook een ruimte voor maaltijden biedt, is het interessant om te investeren in een lamp of kroonluchter boven de tafel, met minder intens licht, om de ruimte aangenamer te maken.

Weten hoe de verlichting van de kamers moet worden gekozen is van essentieel belang om de routines van een woning zo goed mogelijk te laten verlopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *